Creare konsthantverk
KONTAKT
mail-fat.png
phone.png
  • Facebook
  • Instagram - svarta cirkeln

Creare konsthantverk startades av 3 kvinnor 2009 som en ideell förening som drivs som ett socialt arbetskooperativ där medlemmarna tillsammans äger och driver föreningen genom en styrelse där alla beslut som rör kooperativet tas. Creare består i dagsläget av 6 medlemmar. Vi är i nuläget en anställd och en person som arbetstränar. 
 

Inom Creare arbetar vi främst med silversmide, men även stickning mm. Vi designar unika silversmycken som vi säljer i vår butik. Vi designar även silversmycken utifrån kunders önskemål samt utför lagningsarbeten i silver utifrån kunders behov. Creare erbjuder även workhsop i silversmide för små grupper om 1-2 personer. 

Creares produkter marknadsförs förutom i butiken även på mässor samt säljs genom samarbetspartners såsom Ateljé Trädet, Effektbutiken och Kvillehyllan.
 

Creare ska vara en mötesplats för människor med förvärvad hjärnskada eller i en sjukskrivning där kreativiteten kan få flöda fritt och möjlighet att prata med människor som förstår. Alla medverkar utifrån sin förmåga. Varje termin deltar vi i en studiecirkel med en handledare från Folkuniversitetet som vi medlemmar kan vara med på. Dels för att utvecklas ytterligare inom silversmide samt att nya medlemmar kan få lära sig att löda och använda olika tekniker.

home.png