21:ans Hörne

Ett mysigt café i Majorna där även hundar är välkomna

Café 21:ans Hörne är ett socialt arbetskooperativ vars affärsidé är att driva ett café. Det är vi som arbetar här som tillsammans driver caféet. Det är medlemmarna i kooperativet som utvecklar och fattar besluten som rör caféets verksamhet. I dagsläget är vi 5 medlemmar samt 3 provmedlemmar. Nya medlemmar kan väljas in efter en prövotid på tre månader.

 

Vi serverar hembakat och hemlagat samt erbjuder catering. Vi har även hemlagade godsaker till hunden. Det är viktigt för oss att både kunna ge våra gäster god kvalitet på det vi serverar samt fin service. Lika viktigt är att vi har en vettig arbetsplats där vi alla kan må bra. Det vi har gemensamt är att vi står långt från den ordinarie arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har antingen någon form av arbetsmarknadsstöd eller sjukersättning. Två personer är anställda med lönebidrag. Här arbetar vi efter vår egen förmåga.

 

Arbetsuppgifterna på 21:ans Hörne utgörs främst av sedvanliga caféuppgifter så som bakning, matlagning, inköp, servering, ta emot gäster, disk och städning.

 

Om du tycker att det skulle vara kul att arbetsträna hos oss på caféet är det bra om du är intresserad av att laga mat och baka, fast det viktigaste är att du vill lära dig nya saker, trivs att samarbeta med andra samt gillar hundar.

 

När du arbetstränar hos oss får du en kontaktperson som lär dig det dagliga arbetet. Kooperativet har även en handledare som stöd i arbetet. Vi gör upp en handlingsplan tillsammans med dig samt gör regelbundna uppföljningar hur arbetet och arbetsgemenskapen fungerar för dig.

 

Öppettider:

tisdag-fredag  11-16

 

Caféet ligger på Bangatan 21 i Majorna, (mitt emot Johan Tibergs möbler).

 

Tel: 031-14 07 01 (dagtid)

e-mail: avkooplingen@live.se

Hemsida: www.21anscafe.se

Facebook: 21:ans Hörne café - Hundar välkomna